Vem är Anna Kemnevall ? 

En vetgirig eldsjäl med hästarnas välfärd som högsta prioritet - alltid 

Det brinnande hästintresset började redan när jag var 6 år gammal för att sedan bli något mycket mer än bara nyfikenhet på ridning. 

Käpphästen , cyckelstallet och våran hund som fick agera häst byttes ut till en riktigt häst när jag var 15 och sedan dess har hästinslaget varit ett faktum 

Grans Naturbruksgymnasium var min första kontakt med hästföretagandet under gymnasietiden vilket såklart väckte en lust att jobba med det jag älskar  - men i vilken form var oklart . Examineringen därifrån gav en bra grund att stå på . 

Något som har intresserat mig under större delen av mitt liv har varit hältor , träningens påverkan på hästens kropp samt ryttarens inverkan och utrustningens inverkan . Hållbar häst helt enkelt . Teamet runt hästen och nyfikenheten kring helheten och hur allt fungerar är en ständig process .

Som en lite tyngre ryttare och pratglada hästar har jag alltid fått mycket tydliga svar på utrusning och träning vilket har resulterat i ett brinnande  intressera för bommens form . Som också är grunden i min filosofi gällande sadlar och utveckling .

Med forskning i ryggen och dom enastående resultaten vi uppnår så är detta sätt att bygga ett vinnande koncept . 

Några av branchutbildningarna jag gått för hästens friskvård och biomekanik är :

-Certifierad Massage &Laserterapeut med tillbehörande vidareutbildningar  - Förlängningskurser i hållbar häst - Equipmentcoach (pågående) - Saddlefitting utbildningar från England - åratal som lärling med sadelmakare - samarbeten med andra i min profession som jobbat med skapandet av sadlar i 40 år . Kompetent team kring utvecklingen av sadelkollektionerna -mentorer från sadelmakarvärlden som jobbat med sadlar över 30 år med fokus på utveckling i England-  veterinära utlåtande på rehab hästar där vi jobbat med helheten- SWUS uppbyggande system med mera . Jag är helt klart tacksam att ha dessa fantastiska människor i mitt liv. 


Jag tror på sadelutprovning på hästens villkor med helheten som utgångspunkt och min ödmjukhet inför djuret och dess förutsättningar är något som jag har som värdegrund.


Då jag inte hittade sadlar där jag upplevde att hästarna var nöjda så började jag designa och utveckla egna sadlar där rygghälsa och bomform är grunden ihop med ryttarnas förutsättningar i sadeln  - sadlar skapade med hästarna som kompass där hästarna har valt 


Vill du veta mer ?