Målet jag delar med dig är en hållbar häst - Anna Kemnevall 

Vill du att din häst ska få möjlighet till en stark och frisk rygg ? Vill du att din häst ska vara glad och arbetsvillig  ? Är du trött på att ingenting fungerar länge än en stund ? Vill du få hjälp av någon som kan hjälpa dig och är utbildad inom helheten ? Vill du få hjälp av någon som vill att du och din häst ska ha det bra ? Bomform är inte detsamma som bomvidd och vi lovar att din häst kommer tacka dig när den får plats i sin nya sadel. Vill du göra en förändring ? 


Då har du kommit rätt 


Jag är utbildad och diplomerad Equipmentcoach - Sadeldesigner och utvecklare inom hästnäringen -Sadelutprovare-Cerifierad massage och laserterapeut på häst - Diplomerad instruktör och coach i SWUS uppbyggande system- Mentorer som jobbat närmare 40 år inom sadelmakeri och utprovning - Examinerad hästskötare och därmed även foderlära , traditionell träningslära med mera - Flertalet utbildningar inom hållbarhet och sadel samt ryttarens inverkan på häst långsiktigt - 

Varför har det så spektakulära effekter på hästar och deras ryttare?Vi har presenterat en video av våra laboratorietester på Winderen Back Protect Solution halvpaddar, vilken visar att deras effektivitet när det gäller distribution och energiabsorption är mycket större än för traditionella lösningar som fårskinns- eller gelpaddar.


Videon visar på paddens funktion 

Winderen halvpaddar med Back Protect Solution-tekniken är designade för att du ska känna dig avslappnad i sadeln samtidigt som du skyddar både din och din hästs rygg. Fem tekniskt avancerade lager ger dig maximal komfort, stabilitet och förbättrar din ridupplevelse genom att kontakten mellan häst och ryttare är i fullständig harmoni. Se hur vi kombinerar den senaste tekniken med elegans och komfort.

Fördelar för hästen 

Perfekt passform

Den betydande minskningen av punkttryck förutsatt att sadelns passform är korrekt och rymmer en padd och den jämna belastningsfördelningen på hästens rygg gör att du kan få en förbättrad rygghälsa hos din häst 

Muskelstöd

Musklerna längs hästens rygg kan nu slappna av och dras ihop mycket lättare under dina vardagliga träningspass.

Rörelsefrihet

Din häst rör sig fritt och lätt i varje gångart.

Dynamiskt reducerat tryck

Trycket på hästens rygg vid hoppning - både vid avstamp och landning - reduceras avsevärt.


För ryttaren 

Ergonomisk design

Ryggmusklerna arbetar mer fritt när du rider och hoppar.

Minimerad spänning

Du kommer att uppleva minskade rygg- och nacksmärtor efter träningspass eller tävlingar.

Sadelstabilitet

Minimerad instabilitetseffekt.


Det finns möjlighet att beställa hem alla produkter från Winderen

Lagerförda varor är 
- Paddar 
- Schabrak 
- Stigbyglar