Målet vi delar med dig är en hållbar häst 

Vi vet vad som krävs för en frisk rygg - vi utvecklar och provar ut sadlar utifrån ryttarnas olika kroppstyper - vi tar ansvar för att vägleda dig och din häst mot ett friskare liv - vill du att din häst ska utveckla en stark frisk rygg så har du kommit rätt 

 

Målet jag delar med dig är en hållbar häst

Sitsanalys

Alla ryttare har en bättre och en sämre sida, precis som hästarna. Det måste man bli medveten om för att kunna utvecklas. Om vi bara jobbar med att korrigera hästens svagheter, utan att samtidigt se över våra egna, kommer problemen att återkomma om och om igen. Det är inte alltid så att hästens och ryttarens svagheter är lika, alltså att ekipaget delar samma "dåliga sida". Men det betyder inte att ryttarens problem inte fortplantar sig till hästen eller att de inte påverkar den negativt.

När du gör en sitsanalys hos mig så börjar vi med att prata om styrkor och svagheter , sedan kollar vi på ett ridpass som en del i helheten. Jag filmar ridpasset åt dig och kommenterar undertiden vad jag ser. Du kommer också få bära en tröja som är streckad för att du själv ska kunna se vad som händer med dig och din häst efter korrigeringar.

Avslutningsvis så får du övningar som du kan använda hemma för att stärka upp din kropp 
Ofta så kanske du måste besöka en leg fysioterapeut för att bli rak och liksdig. Jag jobbar med din medvetenhet på hästryggen.