Målet jag delar med dig är en hållbar häst
Märkesoberoende sadelutprovare
med hela ekipaget i fokus


Sadelutprovning med fokus på hela ekipaget 
Jag väger in hästens anatomi , biomekanik, rörelse & bommens 3-D form kopplat till hästens ryggform. Ryttaren är självklart lika viktig och får möjlighet till en grundlig analys.
Certifierad massage & laserterapeut på häst för att kunna hjälpa er hela vägen till en hållbar häst- Utbildad i uppbyggande träning för häst och ryttare


 

Målet jag delar med dig är en hållbar häst

Sitsanalys

Alla ryttare har en bättre och en sämre sida, precis som hästarna. Det måste man bli medveten om för att kunna utvecklas. Om vi bara jobbar med att korrigera hästens svagheter, utan att samtidigt se över våra egna, kommer problemen att återkomma om och om igen. Det är inte alltid så att hästens och ryttarens svagheter är lika, alltså att ekipaget delar samma "dåliga sida". Men det betyder inte att ryttarens problem inte fortplantar sig till hästen eller att de inte påverkar den negativt.

När du gör en sitsanalys hos mig så börjar vi med att prata om styrkor och svagheter , sedan kollar vi på ett ridpass som en del i helheten. Jag filmar ridpasset åt dig och kommenterar undertiden vad jag ser. Du kommer också få bära en tröja som är streckad för att du själv ska kunna se vad som händer med dig och din häst efter korrigeringar.

Avslutningsvis så får du övningar som du kan använda hemma för att stärka upp din kropp 
Ofta så kanske du måste besöka en leg fysioterapeut för att bli rak och liksdig. Jag jobbar med din medvetenhet på hästryggen.