Målet vi delar med dig är en hållbar häst 

Vi vet vad som krävs för en frisk rygg - vi utvecklar och provar ut sadlar utifrån ryttarnas olika kroppstyper - vi tar ansvar för att vägleda dig och din häst mot ett friskare liv - vill du att din häst ska utveckla en stark frisk rygg så har du kommit rätt 

Equiband - tömkörning eller arbete i rep

Equiband™ är ett unikt bålträningssystem utvecklat av tre av världens mest framstående inom området hästens biomekanik – Dr Hillary M Clayton, Dr Narelle Stubbs och Dr Nicole Rombach. Systemet grundar sig i hur man arbetar inom human idrottsmedicin och man har överfört dessa rehabiliterande och prestationsförbättrande principer till hästen.

Systemet hjälper hästen att aktivera och stärka sina bålmuskler vilket gör att hästen kan bära sig själv och ryttaren på ett biomekaniskt korrekt sätt. 

Jag använder uteslutande Equiband i all rehab och stärkande träning . Jag rekommenderar er varmt att besöka Svensk hästrehabs hemsida genom att klicka på ikonen längre ner för att lära er mer om detta fantastiska system. Viveca är dessutom återförsäljare om du blir intresserad av att köpa ett eget equiband till dig och din häst.