Vi vill att din sadel ska passa för en lång tid framöver 

För att din sadel ska fortsätta passa din häst så behöver du kontrollera  både bomvidd och stoppning löpande 

Våra rekommendationer är att du ser över stoppning var 6: månad och håller extra koll på bomvidden i början i samrådan med din återförsäljare från Kemnevall Collection.

När sadeln är ny så sätter sig stoppningen fortare och det kan då vara dags för en koll redan efter 3 månader.

Vi provar ut sadlar på ett sätt där ryggarna kan växa , visste ni att en hästrygg kan expandera upp till 30 % när den är i arbete ? Vi tittar på att bomformen ska bära jämt i lyft och att hästen ska trivas bäst i ett korrekt jobb. Vi vet att det är viktigt att sadeln lättar av och bär jämt . För hästen som varit klämd gör det enorm skillnad och den kan snabbt gå från en storlek till en annan i bomvidd 

Glider sadeln ? Börja med att se över bomvidd och stoppning annars är det ett besök med veterinär / terapeut som står på tur. Glidande sadlar indikerar på att hästen avlastar eller att du är sned. 

Att se över sadeln med din utprovare 2 gånger per år fysiskt eller digitalt är att rekommendera så man hinner justera eventuella förändringar och snedheter som hinner uppkomma samt justera vidd efter eller stoppning.  Detta för att du och din häst ska få en sån beständig och långvarig passform av er sadel.

En del hästar ändrar sig mycket över årstiderna så håll koll - en storlek extra upp eller ner på bomjärn är alltid bra att ha hemma för att inte bli ståendes om hästen går upp i vikt eller faller ur. 

Lägg upp en plan med din återförsäljare som är skräddarsydd efter dig och din häst.