Sadelns form , balans och nyheter

Jag har träffat så många fantastiska kunder dom senaste dagarna . Det värmer i hjärtat att se så många som bryr sig om varandra och sina djur . 

 Kvällens spontana reflektion är: 
- Sitter jag i balans ? - Sitter min sadel fast som en sugkopp på hästens rygg eller kan den släppa igenom rörelsen ?
- Vad händer med hästens hårrem när det plötsligt kan röra sig igenom ?får större gångarter och större språng över hindret ? 

Jag kommer ofta på mig själv att rida med lös gjord . Har mina hästar en dag där dom är lite party och jag hamnar ur balans så flyttar sig sadeln . Men har jag ridit ett bra pass i balans så ligger den blixt still även med lös gjord  . Är sadeln felaktig ? Eller har jag flyttat sadeln med min inverkan som blivit yvig i kombination med en löst spänd sadelgjord och en spänd häst  ? 

Ingenting är svart eller vitt och det är mycket komplext 
1/3 häst
1/3 ryttare 
1/3 sadel 

Med det sagt så vill jag påminna alla om att ha en stadig sadelgjord och efterdra gjorden när ni sitter upp och ta hjälp av en duktig tränare som hjälper er med eran inverkans ridning 

Jag har etablerat ett samarbete med Royal Hästsport i Skellefteå för att kunna ge er ett större utbud på tillbehör till både ridhäst och travare - behöver ni något i hästväg ? Tveka inte att höra av er. 

Hjälmen på bilden är från Royal hästsport och märket är Onek